Hasznos tanácsok

Néhány jótanács, és amit a póthajról és a hajhosszabbításról tudni kell

Hajhosszabbítás előtt nagyon fontos a megfelelő póthaj kiválasztása

Ne az olcsót keresd, hanem a minőséget! Valóban jól hangzik 20.000-40.000Ft-ért “hajat venni”, de az ilyen árkategóriájú hajakat gyárakban dolgozzák fel, szőkítését/ színre festését olcsó és káros vegyi anyagokkal végzik, majd az egészséges és csillogó hatás miatt szilikonfürdőbe mártják.
Tincsek végén a ragasztóanyag rossz minőségű gyanta, a tresszelt hajsorokat pedig géppel varrják le “ömlesztett” hajból 90-100g-os (egy) sorban, amit ha mértre vágnak hullani fog.
Az ilyen póthajak 1-2 hajmosásig “szépek és egészségesek” , majd ahogy kopik le a szilikonréteg, egyre nehezebben kezelhető és inkább kelt egy ápolatlan látványt , mint egy gyönyörű, egészséges hajkoronát.

A nálunk kapható póthajakat frissen, egy fejről levágott copfokban, natúr, festetlen / vegyszerkezelés mentesen importáljuk!
A copfokat kimossuk,hidratáljuk, osztályozzuk (fésüljük ki a rövid szálakat) , tömörre visszavágjuk, kíméletes és egyedi eljárással szőkítjük, festjük a kívánt színre magas minőségű professzionális anyagokkal.
A copfok feldolgozásánál tincsezés, tresszelés (sajnos a mai napig sok “hajkereskedés” és “hajhosszabbító” számára nem ismert) kartácsot használunk! (Nincs fordultszál, sem veszteség, egyszóval számunkra ez nélkülözhetetlen termék.)

A póthajak tincsezése kizárólag Olasz kristálykeratinnal történik, tresszelése kézi vékony szimpla vagy duplasoros egyedi igény és méret szerint. A nálunk vásárolt póthajak garantáltan hosszú ideig hordhatóak, szépek és egészségesek( természetesen a megfelelő ápolás mellett.)

Mára már igen közkedvelt és népszerű a Hölgyek körében a hajpótlás. De még mindig sokakban ott a „félsz” (és valljuk be joggal), többféle okból is. Ennek az egyik oka lehet egy esztétikailag, természetellenesen felhelyezett, elcsúfított hajhosszabbítás-dúsítás látványa, amiről „visít” , hogy vendéghajat visel az illető, és ez valóban visszataszító látványt ébreszt. A másik ok, ami drasztikusabb és a többségnél kizáró tényező is (teljesen érthető), hogy a saját hajunk tönkremegy alatta, rosszabb esetben hajhullást okoz. Esetleg látott, olvasott, hallott ilyet, vagy már tapasztalta is…

És most jön a nagybetűs rész, amit nem győzünk hangoztatni és szeretnénk is rá felhívni minden kételkedő (és nem kételkedő) Hölgy figyelmét, hogy nagyon fontos a jó minőségű póthaj  kiválasztása és egy tapasztalt, hozzáértő, referenciával rendelkező hajhosszabbító Szakember felkeresése, aki egy személyes konzultáció keretein belül, részletes tájékoztatást ad a különböző hajhosszabbítási eljárásokról, annak előnyeiről-hátrányairól majd közösen kiválasztják az Ön számára legalkalmasabb technikát, a felrakandó póthaj mennyiséget, melyről természetesen garancialevelet is ad.

Pár tízezer forintból sajnos ez nem kivitelezhető, főként felrakással együtt nem, de hosszú távon kifizetődő és nem utolsó sorban az Ön saját haja egészsége érdekében nagyon fontos szempont!

Hajkereskedésünk képzett, tapasztalt szakemberekből áll, ezért ha bármilyen kérdése lenne, (akár póthajjal, festéssel-szőkítéssel, hajfeldolgozással (tresszelés, tincsezés), különböző hajpótló technikákkal… ) írjon nekünk és mi a legjobb tudásunk szerint 24 órán belül válaszolunk Önnek.

Hogyan ápolja póthaját – póthaj ápolási kalauz

Mi garantáljuk póthajaink hosszú élettartamát,  Hajhosszabbító Szakember a munkáját, Ön pedig az otthoni elengedhetetlen „karbantartását”! 

Túl gyakori hajmosás (1-2 naponta) nem tesz jót a póthajnak, ezt vegyük figyelembe. Kerüljük a gyümölcssavas, alkohol és kőolaj tartalmú termékeket, helyette vegyünk növényi olajokban, tejproteinben, argán olajban gazdag hajápolószereket. Hajmosást és a balzsamozást mindig hátrahajtott fejjel, kifésülő mozdulatokkal végezzük. Hetente egyszeri-kétszeri hajpakolás ajánlott.

Törölközővel, csak itassuk le a vizet, ne dörzsöljük vele a hajunkat, fésülése vizesen tilos. Legjobb ha hagyjuk magától megszáradni, vagy ha erre nincs időnk, csak langyos levegővel szárítsuk. Miután megszáradt lentről-felfelé fésüljük ki ( a póthaj fésülése este és reggel nagyon fontos ), majd tegyünk rá hajvégápoló olajat.

Éjszakára javasolt lazán összefogni, vagy befonni, hogy reggelre ne gubancolódjon össze. A póthaj „egy halott haj” ami nem képes az önzsírosodásra ezért napi szinten Önnek kell gondoskodnia a megfelelő nedvességtartalom beviteléről. Ennek elhanyagolása a póthaj kiszáradásához, tönkremeneteléhez vezet.

Több lehetőség is van választani az Ön számára legmegfelelőbb hajhosszabbítás-dúsítás különböző módszerei között – egy kis segítség!

Varrott módszerek

A varrás a soronkénti hajhosszabbítás módszere. Minimum 5cm hosszú hajra lehet elkészíteni. Előnye: gyors technika, árban a legkedvezőbb. Hátránya: bármely tincses technikával felrakott hajnak szebb az esése, mint a varrott hajnak. Ezzel a technikával nehezebb esztétikus takarást elérni( kitüremkedő hatású), ha a vendégnek vékony szálú vagy kevés haja van.

Csomózás

A csomózáshoz minimum 10cm-es haj szükséges. A hajat csomóval rögzítjük egy gumis cérna segítségével. Előnye, hogy nagyon stabil eljárás. A csomózott haj viselése kényelmetlenebb, mint akár a gyűrűzött vagy hőillesztéssel készített hajhosszabbítás és a saját hajunknak sem a legjobb módszer.

Gyűrűzés

A gyűrűzéshez elég egy pár cm-es hajhossz. Előnye, hogy gyorsan lehet illeszteni és eltávolítani is. Szépen lehet vele dolgozni, természetes hatású. Hátránya, hogy fém érzékenyek nem használhatják.

Hőillesztéses technika

Speciális eszköz segítségével – hő hozzáadásával – illesztjük a póthajat a saját hajhoz. Ehhez a technikához elegendő egy pár cm-es haj, de minimum 3-4cm-es hosszúságra van szükség. Esztétikus, természetes eljárás mivel nem látszódik sem cérna sem gyűrű. Mindenkinek ajánljuk.

Csatos hajhosszabbítás

Alkalmakra ajánlott illetve olyan vendégek számára, akik ki szeretnék próbálni, hogy egyáltalán tetszik-e nekik a hajhosszabbítás módszere. Előnye: gyors, praktikus, kényelmes hajviselet, Szakember segítsége nélkül. Hátránya: nem tartós

Hideg ragasztásos technika

A póthajat hideg eljárással, hő és speciális eszköz alkalmazása nélkül, a legkíméletesebb módszerrel illesztjük a saját hajhoz. Esztétikus, mondhatni teljesen láthatatlan. Ehhez a technikához is elegendő egy pár cm-es haj (min 3-4cm). Alkalmazható teljes hajhosszabbítás, hajdúsítás elkészítésére. Előnye: hideg eljárás, a technika kíméletessége, egyszerűsége és természetessége. Hátránya: Nem ismert.

Krónikus hajhullás, nagyon vékony szálú, töredezett, dehidratált saját haj esetén a hajhosszabbítást-dúsítást megelőzően mindenképp egy speciális terápia szükséges!